ANPC atrage atentia: bacterii periculoase in sucurile de la KFC

/ / Modificat: 2019-10-22
ANPC atrage atentia: bacterii periculoase in sucurile de la KFC

Protectia Consumatorilor a descoperit in gheata de la KFC bacterii coliforme, Clostridium si enterococi intestinali. 

In urma controlului, ANPC a interzis angajatilor KFC utilizarea aparatelor de gheata. Aceasta problema a fost descoperita o unitate din zona VItan, Bucuresti. 

ANPC a interzis utilizarea aparatelor de producere a ghetii. Problema a fost descoperita in Vitan, Bucuresti.

"La mall-ul din Vitan am prelevat gheata, am trimis-o la un laborator pentru a o verifica si am determinat anumite valori. N-as vrea sa ma refer la numarul total de germeni, care a fost iarasi destul de mare si a fost depasit, pentru ca pot fi unitati de focar patogene sau nepatogene, dar am gasit, la doua probe, bacterii coliforme si enterococi intestinali. Am gândit sa limitam raspândirea acestei gheti cu probleme, respectiva masina de gheata a fost sigilata, operatorului economic KFC i-a fost adus la cunostinta ca aceste analize au fost facute si ca au fost depistate bacterii coliforme si enterococi intestinali.

Analizele au fost repetate, este un laborator din Bucuresti acreditat si autorizat RENAR, care a primit de la noi probe de la mai multe unitati din Bucuresti, in 5 dintre cele 7 unitati verificate s-au gasit in continuare aceste probleme - bacterii coliforme, enterococi, Clostridium - lucruri care dupa parerea noastra sunt de neacceptat, motiv pentru care se vor incheia documente prin care li se vor opri acele masini de gheata, astfel incât sa nu se mai propage povestea cu infectarea mai departe. Vom alerta si Ministerul Sanatatii in cursul zilei de astazi (marti, n.r) ca sa verifice exact care sunt problemele acolo. De asemenea s-a luat decizia opririi temporare a furnizarii cu gheata pentru bauturile carbogazoase. Povestea a plecat de la determinarea unei cantitati de gheata mult superioare unui bauturi carbogazoase"

ANPC a verificat si locatiile Mc'Donalds, dar analizele realizate au aratat ca aici nu exista astfel de probleme.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre