A picat ordonanta privind alocatiile


Legea nu a fost aprobata din cauza senatorilor absenti. Absenteismul din Parlament a devenit boala cronica, iar legile organice nu pot fi votate de cateva saptamani bune. Ordonanta prin care proaspetele mamici ar fi trebuit sa primeasca sase milioane de lei pe perioada cat nu lucreaza si alte doua pana la varsta de doi ani a copilului a fost respinsa de senatori.

Conform ordonantei, mamele ar fi beneficiat de doua milioane de lei alocatie pentru copil si in cazul in care s-ar fi intors la munca. PSD a votat impotriva pe motiv ca ar fi o discriminare ca bebelusii sa primeasca doua milioane, in timp ce copiii peste doi ani primesc alocatie 200.000 de lei vechi. Noua voturi au lipsit ca ordonanta propusa de Guvern sa treaca de Senat, si asta fiindca au lipsit 62 de senatori ai Coalitiei din 134.Conform listei de prezenta nici presedintele PC Dan Voiculescu nu a fost prezent in sala cand s-a votat ordonanta. Dar el a sustinut contrariul in fata presei. "Eram in sala, am votat, m-am abtinut, iar dumneavoastra inseamna ca sunteti cu capul in nori", a spus Voiculescu.

Tocmai joi, premierul a facut o vizita la Parlament, sa vada cati liberali sunt la serviciu. "Am hotarat ca prezenta sa fie un criteriu, fie pentru participarea pe liste la Parlamenutl European, fie pentru listele nationale", a declarat premierul.

Votul negativ a fost dat in parlament chiar in momentul in care ministrul Muncii prezenta in conferinta de presa beneficiile acestui nou sistem. Acum, mamele primesc opt milioane de lei pana la varsta de doi ani a copilului, pe care ii pierd daca se intorc la munca.

Sursa: Realitatea.net   

13 Octombr ie 2006

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul