A fost votat proiectul de lege pentru implementarea programului prin care Guvernul deschide conturi copiilor

/ / Modificat: 2019-04-03
A fost votat proiectul de lege pentru implementarea programului prin care Guvernul deschide conturi copiilor

Presedintele Comisiei Nationale de Strategie si Prognoza, Ion Ghizdeanu, a declarat ca sunt deja deschise 10.300 conturi in cadrul proiectului "gROwth - Contul individual de economii Junior Centenar" pentru minori, potrivit Mediafax.

"Nu exista judet unde sa nu fie peste 100-200 de conturi deschise doar dupa doua luni de functionare", a mai informat Ion Ghizdeanu.

Camera Deputatilor a adoptat proiectul de lege pentru aprobarea OUG 104/2018 care vizeaza implementarea programului guvernamental "gROwth - Contul individual de economii Junior Centenar" pentru minori.

"Programul guvernamental „gROwth- Contul individual de economii Junior Centenar” are ca obiect infiintarea unui cont special de economisire sub forma de depozit. Titularul contului individual de economii Junior Centenar poate fi orice copil care indeplineste cumulativ urmatoarele conditii: este cetatean roman; nu a implinit varsta de 18 ani. Contul individual de economii Junior Centenar se deschide pe numele copilului, automat la unitatile Trezoreriei Statului, fara a fi necesara o cerere din partea unuia dintre parinti, din partea reprezentantului legal al copilului sau a imputernicitului acestuia," se arata in proiectul de lege aprobarea OUG de implementare a programului "gROwth - Contul individual de economii Junior Centenar."

Sumele existente in contul individual de economii Junior Centenar nu pot fi retrase pana la implinirea varstei de 18 ani, cu exceptia urmatoarelor situatii: in cazul achitarii cheltuielilor de sanatate pentru tratarea titularului contului in cazul bolilor cu risc de deces ale acestuia, in cazul achitarii cheltuielilor pentru suportul servciilor medico-sociale de care beneficiaza titularul contului cu tulburari pervazive de dezvoltare, respectiv in cazul achitarii cheltuielilor de recuperare medicala complexa psiho-neuro-motorie, in cazul decesului titularului contului, se mai arata în proiectul de lege.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre