A devenit erou. Un baietel de 6 ani s-a vindecat de leucemia cu care a luptat doi ani

/ / Modificat: 2020-04-13
A devenit erou. Un baietel de 6 ani s-a vindecat de leucemia cu care a luptat doi ani

Un baietel in varsta de sase ani a devenit un erou dupa ce reusit sa invinga o forma rara de cancer.  

Oscar Saxelby-Lee, din Worcester, a fost diagnosticat cu o forma de leucemie rara, foarte agresiva, in decembrie 2018, dupa ce parintii lui au observat ca avea vanatai neobisnuite pe picioare.

Lupta "pe viata si pe moarte" pentru gasirea unui donator

Medicii au avertizat familia ca va urma o cursa "pe viata si pe moarte" pentru gasirea unui donator care sa-i salveze viata micutului. Parintii, Olivia Saxelby, de 25 de ani, si Jamie Lee, 28 de ani, au actionat imediat si au lansat un apel pe tot teritoriul Regatului Unit pentru a gasi donatori, scrie Daily Mail.

In luna martie 2019, un numar-record de 4.855 de voluntari au facut coada in ploaie, dupa ce scoala lui Oscar din Worcester si-a deschis portile si s-a transformat in centru pentru donarea sangelui.

In total, peste 10.000 de persoane au fost testate in Marea Britanie pana la gasirea unui donator compatibil.

Cateva luni mai tarziu, familia lui Oscar a trait un nou soc dupa ce medicii i-au anuntat ca leucemia limfoblastica acuta a revenit.

Al doilea copil din lume care a urmat o terapie inovatoare

Dupa o campanie de strangere de fonduri cu ajutorul careia a adunat 600.000 de lire sterline, familia a plecat cu Oscar la Singapore pentru un tratament care nu era disponibil in Marea Britanie.

Oscar a devenit al doilea copil din lume care a urmat terapie CAR-T inainte de a face un al doilea transplant de maduva.

singapore 1

Emotionata, mama baietelului a confirmat ca acesta a scapat de boala nemiloasa si a fost externat. 

Viteazul Oscar, poreclit afectuos "Ursuletul" de catre parintii sai, s-a fotografiat pe scaunul de masina purtand masca de protectie si aratand degetele mari ridicate.

"Este minunat ca se descurca atat de bine. Este incredibil ca la sase luni de la plecarea in Singapore nu mai are leucemie si transplantul de maduva a mers bine pana in prezent," a spus Jen Kelly, directorul "Grace Kelly Childhood Cancer Trust," care pastreaza legatura cu parintii lui Oscar.

Oscar trebuie sa mearga frecvent la controale, de aceea va mai ramane cateva luni in Singapore.

Sursa: Daily Mail

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Leucemie Marea britanie Singapore

Articole recomandate

Citeste si despre