9 specialisti de top ne fac EDUCATIE PENTRU SANATATE

/ / Modificat: 2019-11-15
9 specialisti de top ne fac EDUCATIE PENTRU SANATATE

1 din 3 copii romani este obez. 1 din 3 consumatori de canabis are sub 18 ani. 50% dintre abuzurile sexuale sunt savarsite în familie sau de catre un adult cunoscut celor mici. În jumatate dintre aceste cazuri, copiii au mai putin de 12 ani.

In Romania, rata de vaccinare a coborat pana la 67% pentru vaccinuri cuprinse în Programul National de Imunizare. Noua specialisti de renume din domeniile medicinei si psihologiei se reunesc pe 23 noiembrie la evenimentul Educatie pentru sanatate, pentru a discuta cu parintii despre cele mai importante subiecte legate de sanatatea si ingrijirea copiilor.

Evenimentul are loc la Hotel Pullman, sala Plaza, între orele 09:00 - 17:00 si este organizat de catre Societatea Romana de Microbiologie, Ella Congres & Events si Mozaic Media. Anxietatea la copii, problemele de somn, dependenta de substante halucinogene, programele de vaccinare si vaccinurile optionale, educatia sexuala la copii, nutritia corecta a celor mici, alaptarea, astmul si probleme respiratorii – sunt temele aflate pe agenda evenimentului.

Tulburarile de somn, anxietatea si dependentele la copii sunt abordate de catre Dr. Adrian Abagiu (Medic primar boli infectioase), Oana Niculae (Medic specialist în psihiatrie pediatrica) si Dr. Mihaela Oros (Medic primar pediatrie).

Vaccinarea si educatia pentru sanatate sunt subiectele abordate în cea de-a doua parte a evenimentului, de catre Dr. Sandra Alexiu (Medic primar medicina de familie),  Prof. Dr. Alexandru Rafila (Preşedintele Societaţii Romane de Microbiologie) si Diana Stanculeanu (psihoterapeut cognitiv-comportamental).Nutritia la nou-nascut si copil; patologia respiratorie la copil sunt temele celui de-al treilea panel, care-i are ca invitati pe  Conf. Dr. Mihai Craiu (Medic primar pediatrie),  Dr. Mihaela Nita (Medic specialist pediatrie) si Conf. Dr. Roxana Nemes (Medic primar pneumologie).

Evenimentul Educatie pentru sanatate este moderat de Simona Dragomir. Pretul unui bilet este de 60 de lei. Inscrieri si bilete --> bit.ly/33fan8J

Detalii si noutati pe pagina de facebook a evenimentului.

Parteneri: Moller’s Romania, Dr. Hart, Batiste, B-Life Parteneri stiintifici: MED EXPERT, ASOCIAtIA MEDICILOR DE FAMILIE BUCURESTI, SOCIETATEA MEDICILOR DIN COLECTIVITATILE DE COPII sI TINERI, ASOCIATIA PENTRU TULBURaRI DE SOMN LA COPII si ADOLESCENTI, ASOCIATIA CONSULTANTILOR IN LACTATIE, SALVATI COPIII ROMANIA

Contact: petruta.tasca@mozaicmedia.ro ǀ 0730 555 066catrinel.petre@mozaicmedia.ro ǀ 0722 463 824

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre