4 tari din Europa isi vor relua activitatea. Se vor deschide scolile, gradinitele si magazinele

/ / Modificat: 2020-04-13
4 tari din Europa isi vor relua activitatea. Se vor deschide scolile, gradinitele si magazinele

Mai multe tari din Europa se gandesc sa elimine o parte dintre restrictiile impuse in timpul pandemiei de coronavirus. 

Copiii se vor intorce la scoala si gradinita, iar magazinele se vor redeschide.

4 tari din Europa revin la normal

La nivel European, unele tarile au ales sa nu impuna restrictii atat de dure in randul populatiei, din cauza pandemiei de coronavirus. Este cazul Germaniei si Suediei. Dar exista si tari precum Franta, Cehia, Austria, Danemarca, Norvegia, care au inchis mai multe institutii si le-au recomnadat cetatenilor sa stea in casa. 

In 11 aprilie, patru dintre aceste tari au decis sa relaxeze momentan masurile restrictive impuse populatiei.

Prima tara care a reactionat a fost Cehia. Cehii au voie acum sa practice sportul in aer liber, in timp ce mai multe magazine au fost redeschise.

Austria vrea sa redeschida economia dupa Paste, asta insemnand ca oamenii vor putea merge din nou la munca si micile afaceri isi vor redeschide portile.

Tarile nordice, Danemarca si Norvegia au decis sa redeschida gradinitele si scolile incepand cu saptamana viitoare. Asta, pe langa mai multe masuri menite sa ajute economia, precum deschiderea magazinelor, scrie fanatik.ro

Romania ramane in stare de urgenta

Romania va ramane in stare de urgenta. Presedintele va emite un nou decret care va intra in vigoare pe data de 14 aprilie si care va prelungi starea de urgenta cu inca o luna, pana pe 14 mai. In aceste conditii, scolile si gradinitele vor ramane inchise, iar autoritatile recomanda ca oamenii sa iasa din casa doar pentru urgente, aprovizionare curenta sau pentru a merge la serviciu.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Scoli Gradinite Magazine

Articole recomandate

Citeste si despre