100 de copii in carantina, iar 3 confirmati cu COVID-19 dupa ce doua scoli au fost in tabere pe cont propriu

/ / Modificat: 2020-08-10
100 de copii in carantina, iar 3 confirmati cu COVID-19 dupa ce doua scoli au fost in tabere pe cont propriu

Profesorii de la doua scoli din Targu-Jiu si parintii a 100 de elevi au hotarat sa organizeze pe cont propriu tabere la munte si la mare, asa cum planificasera din toamna trecuta, chiar daca organizatorii au decis sa le anuleze. 

La revenirea din tabere, care s-au desfasurat la Cheile Gradistei si la mare, 3 elevi au fost confirmati pozitiv cu noul coronavirus. Acum, 97 de elevi, profesorii care i-au insotit, dar si familiile au intrat in carantina, potrivit Gorj Online.

In prezent, are loc o ancheta epidemiologica pentru a identifica toti contactii elevilor si profesorilor care au plecat in tabere.

Elevii au varste de pana la 14 ani si invata la Scoala Gimnaziala ”Alexandru stefulescu” si la Scoala Gimnaziala ”Constantin Savoiu” din Targu-Jiu, potrivit Gorj Online. 

Parintii si profesorii au decis sa organizeze pe cont propriu taberele, deoarece organizatorii anulasera evenimentele, insa nu le-au restituit avansaul dat. Un grup de 47 de elevi a plecat cu trenul, insotiti de profesori, la mare. Celalalt grup, format din 50 de copii, a plecat cu un autocar la Brasov, la Cheile Gradistei.

Doi copii s-au simtit rau la revenirea din tabere, iar in urma testarii pentru coronavirus, acestia au fost confirmati pozitiv. 

Conform Europa FM, unul dintre parintii unui copil iesise pozitiv cand fiul lui se afla deja in tabara la mare. La intoarcere, au aparut simptome si la copil, iar rezultatul testului este pozitiv.

Pentru un numar atat de mare de elevi, trebuia cerut avizul DSP Brasov, transmite presa locala, ce relateaza ca in timpul taberei ar fi fost organizate petreceri si discoteca. Doi elevi din tabara de la Brasov si unul din cea efectuata pe litoral sunt infectati cu noul coronavirus, iar DSP Gorj are in desfasurare doua anchete epidemiologice.

Sursa: edupedu.ro 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre