Zece mii de romani au luat infectii din spitale


Aceasta cifra s-a inregistrat anul trecut, cei mai afectati de infectiile intraspitalicesti fiind copiii. Peste 10.000 de pacienti internati anul trecut in spitalele din Romania au facut infectii intraspitalicesti, arata date ale Institutului National de Sanatate Publica (INSP). Motivele sunt multiple: lipsa igienei in spitale, neglijenta cadrelor medicale, terapiile invechite cu antibiotice. Aceste infectii reprezinta una dintre principalele cauze ale mortalitatii in spitale. Cei mai afectati de aceste infectii sunt copiii internati in sectiile de pediatrie si neonatologie, demonstreaza datele preliminare  oferite de INSP, insa nici adultii din sectiile de chirurgie nu au fost feriti de aceste probleme.

Din numarul total de infectii intraspitalicesti, 23% au fost contractate de copii, 16% de pacientii adulti care au fost operati si 10% de femeile internate in sectiile de ginecologie.

Cel mai recent caz in care mai multi bebelusi au murit din cauza unor infectii pe care le-au luat din spitale s-a intamplat in luna ianuarie, la Spitalul de Urgenta din Vaslui. Copiii au murit din cauza unor infectii respiratorii puternice. Ei se nascusera prematur si aveau o greutate sub limitele normale. In urma unei anchete epidemiologice facute de MS s-a dovedit ca la aceasta situatie a dus si neglijenta cadrelor medicale, care au fost sanctionate cu amenzi cuprinse intre 600 si 2.000 de lei.

(Mihaela Naftanaila)  

Citeste tot articolul in: Evenimentul Zilei

22 Ma rtie 2007

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul