Un tata a sarit un gard de 1,5 metri pentru a-si salva fiul de 1 an de la inec

/ / Modificat: 2023-06-22
Un tata a sarit un gard de 1,5 metri pentru a-si salva fiul de 1 an de la inec

Instinctul parintilor de a-si proteja copiii nu este o gluma si o dovedeste un tata care s-a transformat intr-un fel de Superman pentru a-si salva baietelul de la inec. Imaginile fac inconjurul lumii si cresc nivelul de constientizare asupra nevoii de masuri mult mai stricte privind siguranta la piscina si, totodata, asupra importantei atentiei totale a parintilor asupra celor mici cand sunt in zone publice.

Albert Passavanti a mers cu familia la piscina in Palm Beach, Florida, cand fiul sau de numai un an, Rocco, a cazut in apa in timp ce alerga dupa o minge gonflabila. In secunda doi dupa incident, tatal copilului deja sarea peste gardul de 1,5 metri care imprejmuia piscina pentru a-si salva baiatul de la inec. Nu a contat nici faptul ca era imbracat, nici faptul ca gardul avea o portita (care ar fi trebuit sa fie inchisa tocmai pentru a evita accesul copiilor la marginea piscinei).

"In secunda in care vezi asa ceva, capeti puteri de Superman si trebuie sa faci imediat ceva. Nici nu mi-a trecut prin cap sa ocolesc ca sa ajung in piscina. Conta doar sa ajung cat mai rapid din punctul A in punctul B", a povestit taticul-salvator.

Passavanti a postat pe Facebook scena fimata pentru a trage un semnal de alarma ca "portile pentru copii functioneaza doar daca sunt inchise". Barbatul a subliniat, totusi, ca de cele mai multe ori portita de acces la marginea piscinei este inchisa, dar ca fiul sau este iute si indraznet si a profitat de neatentie pentru a se strecura la marginea piscinei.

Albert Passavanti a tinut sa le reaminteasca altor parinti ca trebuie sa fie mereu cu ochii pe copil cand se afla in preajma apei, fie la piscina, fie pe plaja. O singura secunda de neatentie poate duce la o tragedie si nu toata lumea are reflexe atat de bune cum a avut acest tatic.

Studiile realizate de specialisti arata ca inecul provoaca mai multe decese printre copiii cu varste cuprinse intre unul si patru ani, decat orice alte evenimente, cu exceptia defectelor din nastere. Parintii carora le place sa isi duca micutii la piscina sau la plaja trebuie sa aiba grija sa nu ii scape nicio secunda din ochi, sa nu se concentreze la telefon sau la alte activitati, sa nu consume alcool. De asemenea, nu ar fi rau sa invete manevre de resuscitare, pentru a putea interveni imediat in caz de evenimente nedorite.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Inec

Articole recomandate

Citeste si despre