Un copil de 2 ani din Bucuresti a murit in spital din cauza gripei

/ / Modificat: 2020-01-28
Un copil de 2 ani din Bucuresti a murit in spital din cauza gripei

Un baietel in varsta de doi ani din Bucuresti si-a pierdut viata din cauza infectiei cu virusul gripal tip B. Micutul era internat la spitalul "Grigore Alexandrescu," insa medicii nu au putut face nimic pentru el. 

Nu era vaccinat antigripal

Copilul nu era vaccinat antigripal si suferea si de alte afectiuni, potrivit Agerpres.

"Este vorba despre un copil care a avut o tumoare pe creier, internat de aproximativ doua saptamani. El nu a fost internat pentru diagnosticul de gripa. Noi nu internam gripe. El a fost cu alte cauze, avea si o traheostoma montata. A venit intr-o stare destul de grava, cu probleme respiratorii, respira pe tub si a fost montat la aparate. A prezentat complicatii. In final s-a facut si un test de gripa si a iesit pozitiv. La inceput, la internare, a iesit negativ, dar peste o zi sau doua a iesit pozitiv la gripa, la laborator. (...) Fusese operat pe creier. Avea comorbiditati. (...) A fost si testul de gripa B pozitiv, nu stiu daca aceasta a fost cauza principala," a precizat Raluca Alexandru, purtatorul de cuvant al unitatii medicale, potrivit sursei citate.

De la inceputul sezonului de gripa, la nivel national, au fost confirmate cinci decese din cauza gripei, in judetele Sibiu, Arges, Dambovita, Hunedoara si Bucuresti. 

Autoritatile din Bucuresti au raportat 939 de cazuri de gripa sezoniera in Capitala, in special in randul celor mici. Comparativ cu anul trecut, la 1 februarie 2019 au fost raportate 817 cazuri.

Alice Grasu, managerul Serviciului de Ambulanta Bucuresti-Ilfov (SABI), a declarat ca in perioada 19- 26 ianuarie, a crescut cu 20% numarul solicitarilor, iar numarul cazurilor cu febra cu 100%. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Gripa Deces Spitalul grigore alexandrescu Copil

Articole recomandate

Citeste si despre