Un copil cu autism a construit cea mai mare replica a Titanicului din piese Lego

/ / Modificat: 2019-04-18
Un copil cu autism a construit cea mai mare replica a Titanicului din piese Lego

Aceasta este probabil cea mai mare replica a Titanicului, construita in doar 11 luni sau 700 de ore.

Lucrarea magnifica a fost creata de Brynjar Karl Bigisson din Reykjavik, Islanda, care la acel moment avea doar 10 ani. Impresionant este ca baiatul sufera de autism.

Pustiul, care acum are 15 ani, a construit replica din 56.000 de piese de Lego, are o lungime de 8 metri si o inaltime de 1,5 metri.

Brynjar a povestit ca a inceput sa se joace cu piese Lego de la varsta de 5 ani si a petrecut ore intregi pentru a construi ceva.

titanic1

"Uneori m-am bazat pe manuale de instructiuni pentru a construi si alteori mi-am folosit doar imaginatia," a spus Brynjar.

Cum s-a hotarat sa construiasca Titanicul

Pentru o vreme, cea mai mare pasiune a lui au fost trenurile, dar dupa ce bunicul sau l-a dus sa vada o barca s-a simtit imediat atras de acest domeniu. Si la 10 ani ajunsese sa stie tot despre Titanic.

titanic2

"Cand am calatorit prima oara cu mama mea la Legoland si am privit mai intai toate modelele uimitoare de avioane, barci si case, am inceput sa ma gandesc la propriul model Lego. Apoi am venit cu ideea construirii Titanicului", a adaugat baiatul.

Pentru a duce la bun sfarsit proiectul, copilul a fost ajutat de mama sa si de bunicul inginer, iar unele rude si prieteni au donat bani pentru cumparea pieselor necesare.

Copilul a spus ca datorita acestui proiect a reusit sa depaseasca barierele legate de sanatatea sa. La inceput avea probleme de comunicare, ceea ce il facea sa se simta dezamagit si singur, insa acum are mai multa incredere in el.

titanic3

Mama baiatului a spus ca nu avea nicio idee despre viitorul fiului sau cu autism si era foarte ingrijorata de toate obstacolele cu care se putea confrunta in viata. Acum este foarte bucuroasa ca poate impartasi parintilor altor copii cu autism ca este posibil sa-ti indeplinesti orice vis.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Autism Copil autism Lego copii

Articole recomandate

Citeste si despre