Un baietel de noua luni a fost "ambalat" in cutie!


Functionarii primariei din localitatea bacauana Racova l-au impachetat pe micut in carton si l-au dus la Directia pentru Protectia Copilului. Un baietel de noua luni din Bacau, abandonat de mama lui si bolnav de raie, a fost "ambalat" intr-o cutie de carton de catre functionarii Primariei Racova si expediat cu o masina la Directia pentru Protectia Drepturilor Copilului. Primarul localitatii sustine ca a sesizat, in repetate randuri, de-a lungul a trei luni, autoritatile judetene responsabile pentru protectia copilului, dar ca nimeni nu a venit sa ia bebelusul din locuinta insalubra unde a fost tinut, flamand si murdar, in tot acest timp. Copilul a fost "ambalat" intr-o cutie de carton, pe fundul careia functionarii Primariei Racova au asezat, pentru "protectie", un cojocel murdar.

Vlad Toader, primarul comunei Racova, ne-a declarat, ieri, ca a sesizat telefonic, in mai multe randuri, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Bacau si ca niciun reprezentant al acestei institutii nu s-a implicat cu adevarat ca micutul sa fie luat din casa parintilor sai, unde a fost tinut in mizerie. Primarul sustine ca a alertat, prima data, autoritatile responsabile, in urma cu trei luni, cand a aflat ca mama copilului a plecat de acasa si ca acesta nu este hranit, ingrijit si supravegheat.

Adrian Panait, secretar de stat in cadrul Autoritatii Nationale pentru Protectia Drepturilor Copilului, ne-a declarat ca va dispune un control administrativ pentru a se deslusi evolutia acestui caz. Panait sustine ca se impune o astfel de cercetare, deoarece este inadmisibil ca, timp de trei luni, un copil sa fie expus pericolelor, in conditiile in care autoritatile responsabile ar fi fost informate. Secretarul de stat a mai adaugat ca, daca declaratiile primarului se confirma, atunci nici autoritatile locale nu si-au indeplinit obligatiile, dar nici responsabilii de la Directia pentru Protectia Drepturilor Copilului Bacau. "Vom vedea in ce mod a sesizat primarul Directia, ce s-a intamplat, de fapt, acolo. Daca primarul spune ca s-a implicat, ma intreb de ce nu a luat copilul dumnealui imediat cum l-a vazut si nu l-a dus la Directia pentru Protectia drepturilor Copilului? Sunt foarte multi vinovati, daca se confirma ca au trecut trei luni de la sesizare", ne-a declarat Adrian Panait.

(Cosmin Pretorian)

Citeste tot articolul in: Adevarul

30 Martie 2007

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul