UE. Telefon unic pentru copiii disparuti


Tarile Uniunii Europene vor avea in curand o linie telefonica speciala unica pentru anuntarea copiilor disparuti, potrivit comisarului european pentru societatea informationala si mass-media, Viviane Reding. Masura a fost decisa de Comisia Europeana, in urma unei consultari cu reprezentantii celor 27 de state membre ale UE. Numarul unic european de urgenta pentru anuntarea copiilor disparuti va fi 116000 si ar putea deveni operational in vara acestui an, mentioneaza publicatia electronica EU Business.

Ca un prim pas pentru intrarea in functiune a acestui numar, statele membre ale Uniunii Europene trebuie sa ia masurile necesare pentru desemnarea companiilor sau a autoritatilor care vor gestiona aceasta linie telefonica.

La ora actuala, in cateva dintre statele membre ale Uniunii Europene exista astfel de linii telefonice, insa numerele de apel difera de la o tara la alta.

Rompres

16 Februarie

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul