Trei fetite din Romania au fost in vizita la Mos Craciun


Trei fetite norocoase din sectorul sase al Capitalei au vizitat Finlanda la invitatia sotiei ambasadorului Romaniei la Helsinki. Oana (16 ani), Lacramioara (12 ani) si Cosmina (13 ani) au fost alese pe baza unor criterii sociale si a performantelor obtinute in activitatle extrascolare.

Oana e voluntara la o fundatie care se ocupa de copii si e buna la limba romana, Cosmina picteaza, deseneaza minunat si modeleaza in lut, iar Lacramioara a fost inzestrata cu o voce foarte buna, pe care o lucreaza cu Silvia Dumitrescu. Fiecare dintre ele a participat la olimpiade si diverse alte concursuri extrascolare, avand o colectie numeroasa de diplome si trofee.


"A fost ca un vis. Mos Craciun a venit la ambasada, a stat de vorba cu noi, i-am povestit despre Romania, i-am cantat, si in engleza si in romana" povesteste Lacramioara.

"Oamenii de acolo sunt foarte buni, tot timpul sunt veseli, s-au purtat cu noi ca niste prieteni... Da’ au o limba tare ciudata, abia daca am invatat sa zicem cum ne cheama", continua Oana.

Punctul culminant al vacantei a fost intalnirea cu Mosul, urmat de petrecerea din centrul orasului. "Mosu’ a venit la ambasada pentru copiii celor care lucreaza acolo. Dupa ce i-am cantat si am vorbit cu el, ne-a dat autografe si cadouri. Pe urma am mers in centru. Erau sute de copii. Doamne, ce frumos!..." isi aminteste Lacramioara.

"Tot orasul era plin de lumini si globuri, chiar si in copaci. In centru era Mos Craciun, cu sania trasa de reni. Avea si un sac mare, plin cu cadouri si era inconjurat de Craciunite si pitici care dansau. Si sania era plina de lumini. Mosul si-a luat la revedere si a plecat. Toata lumea a mers in urma lui, ca sa il conduca. Cantau si dansau si ii faceau cu mana", continua fetita. Fetelor nici acum nu le vine sa creada ca au avut asemenea noroc.

(Elena Hirtan)  

Citeste tot articolul in: Gandul

11 Decembrie 2006

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul