Tiraj record in SUA pentru ultimul volum din seria Harry Potter
 

Editura Scholastic Corp. a anuntat ca prima transa a ultimului volum din seria Harry Potter scrisa de J. K. Rowling va fi scoasa in 12 milioane de exemplare in Statele Unite, o cifra record, potrivit Reuters.

Editura a declarat ca cea de-a saptea si ultima carte din serie a batut recordul de editare, detinut pana acum de cea de-a sasea carte Harry Potter, lansata, in 2005, in 10,8 milioane.

Volumul "Harry Potter and the Deathly Hallows", ce va fi lansat in intreaga lume pe 21 iulie, a inregistrat pe site-ul Amazon, intr-o singura zi, un numar record de precomenzi, cu 547% mai multe decat precedentul volum, care a avut 1,5 milioane de precomenzi.


Cartea "Harry Potter and the Deathly Hallows" va aparea in Romania la editura Egmont si va fi tradusa, ca si precedentele, de studenta in varsta de 22 de ani Ioana Iepureanu, potrivit Egmont Romania.

Primele sase carti din serie au fost traduse in 64 de limbi, iar 325 de milioane de exemplare s-au vandut din 1997 pana in prezent, potrivit cifrelor comunicate de editorul britanic Bloomsbury.

In Romania, ultimul volum din serie a aparut in noiembrie 2005 si s-a vandut in 55.000 de exemplare, potrivit editurii Egmont.

Citeste articolul complet in NewsIn.ro

15 Martie 2007

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul