Tichetele de cresa nu se acorda


Tichetele de cresa, care ar fi trebuit eliberate de la 1 ianuarie, sunt inca departe de a ajunge la beneficiari. Ministerul Muncii a stabilit ca aceste tichete pot fi acordate parintilor care se intorc la serviciu inainte de a-si incheia concediul legal de crestere a copilului.

Ele nu au fost inca tiparite si nu e foarte clar nici modul in care vor fi folosite. Tichetele de cresa ar fi trebuit sa fie tiparite de aceleasi firme care fac si bonurile de masa, dar asta nu s-a intâmplat deocamdata.

"Nu toti angajatorii sunt obligati sa acorde tichete de cresa, ei trebuie sa indeplineasca anumite conditii, conform codului fiscal. Iar cresele trebuie sa aiba incheiate contracte cu unitatile emitente de tichete de cresa", a precizat Mihaela Boldor, purtatorul de cuvânt al Directiei Judetene de Finante Publice Hunedoara.Tichetele de cresa ar fi trebuit eliberate incepând cu 1 ianuarie.

"Valoarea unui tichet este de 300 de RON, ele se acorda angajatilor care nu beneficiaza de concediu prin administratia de crestere a copilului", a precizat Octavian Bagescu, director Directia de Munca si Solidaritate Sociala, Hunedoara.

Modul de folosire a tichetelor de cresa nu este clar descris.

"Nu le-am vazut, nu stiu cum arata, dar vad o discordanta intre cuantumul unui tichet lunar si alocatia de hrana stabilita prin hotarâre de guvern, e o diferenta de doua milioane care nu stiu ce se va intâmpla cu ea", a precizat Florian Cazan, director Cresa Deva.

in Deva exista o singura cresa, unde sunt inscrisi 50 de copii pâna la doi ani. Pentru ei parintii platesc 90 de lei pe luna.

Sursa: Realit atea TV

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul