Tichetele de cresa nu pot fi folosite
 

Din cele 105-110 crese existente in Romania, doar 40 mai sunt functionale. Astfel, doar cateva familii pot beneficia de Legea tichetelor de cresa, intrata in vigoare anul trecut. Potrivit fostului secretar de stat de la Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei (MMSSF), Maria Muga, o alternativa ar fi cresele private, insa acestea sunt servicii dificil de organizat. Ea a mai precizat ca la MMSSF s-a avut in vedere infiintarea de noi crese care urmau sa fie denumit „Casele Bebe”. In total urmau sa fie deschise, la nivelul intregii tari, circa 60 de astfel de institutii, cu o capacitate de 30-40 de locuri fiecare si se cautau metode pentru incurajarea initiativei private.


Legea tichetelor de cresa presupune ca valoarea nominala a acestor tichete sa fie de 300 de lei pe luna pentru fiecare copil aflat la cresa. Acestea pot fi folosite numai pentru achitarea taxelor la cresa unde este inscris copilul salariatului.

(Andrei Udisteanu)

Citeste tot articolul in: Evenimentul Zilei  

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul