Tabara de creatie "Vara pe ulita"
 

Timp de trei saptamani, la Muzeul Satului, copiii descifreaza tainele mestesugurilor populare

La Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti" este in plina desfasurare cea de-a XIII-a editie a Taberei de creatie "Vara pe ulita". Pana pe 7 august, copiii inscrisi vor descifra tainele celor mai vechi mestesuguri populare de la cei mai vestiti mesteri din tara. Ca o premiera, in acest an s-a inregistrat cel mai mare numar de inscrieri, iar participantii nu mai sunt doar din Bucuresti.

Timp de trei saptamani, Muzeul Satului din Capitala va fi transformat in "satul copilariei", dupa cum a afirmat Lia Cosma, director Programe culturale si marketing in cadrul institutiei.


Tabara de creatie este un program cultural-educativ care, pe de o parte, isi propune sa ofere tinerilor o modalitate de recreere prin redarea ambiantei din satul traditional, iar pe de alta parte, sa ii determine sa duca mai departe insemnele identitatii nationale.

Cei peste 400 de copii inscrisi in acest an in tabara "Vara pe ulita" sunt deja in cea de a doua saptamana de cursuri intensive de olarit, modelaj, incondeierea oualor sau sculptura in lemn. Multi dintre ei, desi nu sunt la prima participare si cunosc foarte bine anumite mestesuguri, au revenit si in acest an fie pentru a se perfectiona, fie pentru a invata despre alte indeletniciri ale mesterilor populari.

Daria Teica este o adolescenta de 17 ani, care de la noua ani participa an de an la tabara de la Muzeul Satului. In ultimii trei ani insa, a lucrat doar la incondeiat ouale, concurand acum cu cea care i-a fost profesor. De asemenea, doua foste eleve ale taberei de creatie sunt acum instructori. Cele mai reusite creatii vor participa la expozitia finala, care este programata pentru 7 august. Tot atunci se va organiza si o licitatie pentru obiectele expuse, iar banii stransi vor fi donati copiilor din zonele sinistrate.

Programul "Vara pe ulita" este sustinut de Ministerul Culturii si Cultelor si se adreseaza copiilor cu varste cuprinse intre 6 si 18 ani. Taxa de participare este de 800.000 de lei pentru fiecare copil, iar programul de lucru este de luni pana vineri, intre orele 10.00-14.00.

Sursa: Curentul


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul