Studiu: Un copil dezordonat se dezvolta mult mai bine

/ / Modificat: 2019-04-24
Studiu: Un copil dezordonat se dezvolta mult mai bine

Copiii cei mai dezordonati, cei care imprastie jucarii in toata casa sau care alearga mereu, chiar si in timpul mesei, invata mai repede si se dezvolta mai bine, potrivit unui studiu.

In timp ce se joaca, alerga si fac dezordine, micutii asimileaza lucruri noi. Aceasta a fost concluzia unui studiu realizat de Universitatea din Iowa, Statele Unite.

Copii dezordonati invata mai multe

Potrivit cercetatorilor, cu cat copilul este mai murdar si cu cat se joaca mai mult cu mancarea, cu atat va invata mai mult. Studiul a fost realizat pe un esantion de 72 de copii, in varsta de 16 luni, utilizand 14 alimente nesarate, cum ar fi budinca, sucul si supa.

In primul rand, copiii au primit elemente cu cuvinte inventate. Ulterior, li s-a cerut sa identifice aceeasi mancare in diferite dimensiuni, forme si texturi.

Concluzia a fost ca micutii care au interactionat si au dezordonat cel mai mult produsele alimentare au fost cei care au reusit sa asocieze elementele cu numele creat de echipa de cercetatori.

Mai mult decat o simpla dezordine

Studiul sugereaza ca cei mai dezordonati copii pot invata intr-adevar mai bine si mai repede pe termen lung. Nu numai vocabular, dar si actiuni, comportamente si atitudini.

Acest studiu este o usurare pentru parinti: in loc sa se supare de fiecare data cand copilul este dezordonat, este important sa inteleaga ca cei mici pot face mult mai mult decat o dezordine instantanee.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Copil dezordonat

Articole recomandate

Citeste si despre