Siguranta somnului la bebelusi

/ / Modificat: 2008-02-29
Siguranta somnului la bebelusi





 

Siguranta somnului la bebelusi este o prioritate pentru bebelusi. Majoritatea patuturilor in care bebelusii dorm sunt incarcate de pernute, paturi si jucariile preferate ale bebelusului.

 




Medicii specialisti spun ca cea mai buna solutie pentru siguranta somnului la bebelusi este ca acestia sa doarma pe spate si sa nu aiba nimic altceva in patut.

Din cauza miscarilor pe care le face in timpul somnului, bebelusul poate sa isi acopere fata cu parutica si sa nu o poata da la o parte din cauza ca abilitatile sale motorii nu sunt complet dezvoltate si se poate sufoca.

Ca o alternativa, pe perioada de iarna, parintii isi pot imbraca bebelusul calduros pentru somn.

Specialistii in materie de sanatatea bebelusului spun ca tot se se spune despre sormitul pe spate la bebelusului si faptul ca aceasta pozitie creste sansele de sufocare, este un mit.

Acestia sustin ca este foarte putin probabil ca saliba bebelusului sa blocheze caile respiratorii ale bebelusului, deoarece caile respiratorii sunt asezate deasupra esofagului si nu dedesuptul acestuia.

Sunt cazuri in care nu exista o explicatie pentru moartea subita a bebelusului, dar micile schimbari pe care parintii le pot face, reduc riscul.

Gabriela Hotareanu

Redactor Copilul.ro

29 Februarie 2008

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre