Siguranta biberonului
 

Un studiu recent realizat de cercetatorii de la Universitatea din Missouri arata ca parintii care incalzesc biberoanele de plastic, risca sa isi hraneasca bebelusul cu un hormon sintetic car este responsabil de o serie de afectiuni precum declasarea timpurie a pubertatii si cancer de prostata.

 
Acest produs chimic, biseptol A, este folosit pentru fabricarea  produselor din plastic policarbonat. La temperaturi de 80 de grade Celsius, acest produs devine lichid si curge in interiorul biberonului.

Biseptol A este un estrogen sisntetic ce este responsabil pentru obezitate, hiperactivitate si anumite tipuri de diabet.


Pe de alta parte, exista grupuri de cercatatori care contrazisc concluziile acestui studiu, decalrand ca biseptolul A nu reprezinta un risc asupra starii de sanatate.

Cercetatorii de la Universitatea din Missouri spun ca sunt necesare o serie de alte sudii pentru a putea trage o concluzie clara asupra efectelor acestui produs chimic.

In plus acestia sfatuiesc parintii sa foloseasca biberoane de sticla sau biberoane de plastic ce nu contin biseptol A.

Gabriela Hotareanu

Redactor Copilul.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul