Sexul copiilor, factor de longevitate a cuplurilor, potrivit unui studiu


Cuplurile care au impreuna un baiat si o fata sunt mai putin susceptibile de a divorta decat cele care au doi copii de acelasi sex. De asemenea, parintii cu doi copii de sexe diferite au si mai multe sanse de a se casatori, potrivit unui studiu recent efectuat in Australia, releva ultima editie a site-ului cotidianului electronic canadian Le Matinternet, consultat de Rompres.

Un cercetator din cadrul Universitatii Nationale Australiene, economistul Andrew Leigh, a analizat cazurile a 60.000 de familii gratie ultimelor cinci recensaminte ale populatiei realizate la scara nationala in tara de la antipozi in perioada 1981-2001. El a descoperit o legatura directa intre longevitatea casniciilor si sexul copiilor nascuti din aceste uniuni.

Pe de alta parte, s-a dovedit si ca parintii a doi copii de sex opus au si mai multe sanse de a-si pune pirostriile comparativ cu ceilalti.

Observatiile cercetatorului corespund celor ale unor cercetari anterioare, ce demonstrau ca acele cupluri care au doi copii de acelasi sex incearca mai mult sa aiba un al treilea copil. "Exista ceva satisfacator pentru parinti sa aiba un copil din fiecare sex", a explicat Andrew Leigh.

Lucrarile sale nu au putut determina daca, pentru cupluri, este mai rau sa aiba doar baieti sau doar fete, desi un studiu american a demonstrat ca, in Statele Unite, parintii a doua fete au mai multe sanse sa divorteze, adauga site-ul canadian.

ROMPRES


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul