Se redeschide biblioteca pentru copii Emil Garleanu


Cea de-a saptea filiala a Bibliotecii Metropolitane Bucuresti, biblioteca Emil Gârleanu, a fost redeschisa joi, dupa ce mai bine de doi ani de zile a ramas inchisa publicului deoarece spatiul care o gazduia fusese retrocedat.

Situata pe Bd. Octavian Goga nr. 6, Biblioteca Emil Gârleanu, singura biblioteca pentru copii din sectorul 3 gazduieste aproape 15.000 de volume, si este dotata cu sala de lectura, salã de expoziþii, colecþii de reviste ºi ziare, CD-uri pentru învãþarea limbilor strãine. Pe langa toate acestea in cadrul bibliotecii exista si o ludoteca, un spatiu special unde copii isi pot pune in valoare imaginatia.


Desi deshiderea oficiala a noului sediu a avut loc joi, la insistentele a sute de parinti si copii care locuiesc in zona inscrierile au inceput in urma cu cateva saptamani, au afirmat angajatele bibliotecii.Biblioteca urmeaza sa fie dotata cu noi calculatoare, deoarece doua dintre cele vechi au fost furate in urma cu doua saptamani. Calculatoarele vor fi conectate la internet, iar copiii vor putea ajunge mai usor la informatiile cautate.

"Biblioteca pentru copii este cel mai conservator gen de bibliotecã, iar noi sperãm sã rãmânã în acest fel, pãstrând nealterat universul copiilor", a afirmat  Florin Rotaru in calitate de director al Bibliotecii Metropolitane Bucureºti, continuand prin a informa ca in tarile nordice statul subventioneaza productia de carte pentru copii, iar difuzarea filmelor de animatie care contin scene de violenta este planificata la ore tarzii.

In mai putin de o luna in apropierea Bibliotecii Emil Gârleanu se va deschide prima mediateca din Bucuresti.

Sefa serviciului programe pentru copii din cadrul Bibliotecii Metropolitane Bucureºti, Delia Nistor, a declarat cã Biblioteca Otilia Cazimir, situata in sectorul 4, este in proces de modernizare si va fi redeschisa pe 15 mai.

29 Martie 2007

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul