Scoala care scaneaza amprentele copiilor
 

O scoala din Bristol, deschisa in anul 2003 are 1100 elevi cu varste curprinse intre 11 si 18 ani. Aceasta a apelat la un sistem revolutionar si anume unul care sa permita accesul la pranz al elevilor prin scanarea amprentelor. Conform scolii, acest sistem biometric nu tine o evidenta a fotografiilor, acestea nu vor fi folosite drept dovezi de catre politie si nu limiteaza drepturile civile. Pe viitor se planuieste implementarea sistemului biometric si la intrarea in scoala.

Clare Stephenson, in varsta de 43 de ani, mama unei fete de clasa a 10-a din scoala este intrigata de acest sistem, de faptul ca parintii nu au fost consultati inainte de luarea unei decizii si considera ca acest sistem nu este necesar. Aceasta asteapta nemultumita sedinta cu cei de la conducerea scolii stabilita abia in septembrie.


In acest moment, elevii au carduri cu care platesc pentru pranzuri. Conducerea scolii spune ca multe dintre acestea au fost pierdute si costa in jur de 6000 de lire pe an pentru a le inlocui. Directorul adjunct Len Morphew spune ca acest nou sistem biometric ar trebui sa fie eficient si avantajos si pentru copii.

In privinta problemei de privare a libertatii personale, David Coulter de la Asociatia "Leave Them Kids Alone" considera ca fara acordul parintilor, acest sistem incalca drepturile civile ale copiilor. Conform spuselor lui, acest sistem creeaza modele de amprente ce vor fi folosite de politie, acest fapt expunand identitatea copiilor la fraude.

Scoala a intrat si in atentia unei mari celebritati ale fotbalului, David Beckham, care i-a ajutat de curand pe copii sa invete sa joace fotbal.

Laura Moise,

Red actor Copilul.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul