Romanca de 12 ani, acceptata in organizatia Mensa. A avut un scor urias la testul IQ

/ / Modificat: 2019-04-08
Romanca de 12 ani, acceptata in organizatia Mensa. A avut un scor urias la testul IQ

Are doar 12 ani si a fost acceptata in Mensa, organizatia care selecteaza persoanele cu coeficient de inteligenta exceptional, din toata lumea.

Timeea Petrescu a obtinut la testul IQ 162 de puncte, un scor considerat extrem de ridicat. In orgazinatie se intra cu 140.

Timeea s-a nascut la Craiova, dar traieste de la varsta de patru ani, in Londra, orasul in care parintii sai au o afacere.

Aproape o suta de elevi ai scolii au fost supusi testelor organizatiei Mensa. Doar sapte au trecut testul, printre care si Timeea.

"Au dat un test si ea l-a trecut foarte bine, fata de ceilalti colegi," a spus Mihai Petrescu, tatal fetitei, potrivit Observator.

Planuri de viitor

Timeea este pasionata de tot ce tine de Japonia si Coreea de Sud si s-a apucat sa invete singura limbile celor doua tari.

"Citeste foarte mult, foarte, foarte mult. Este pasionata de tot ce inseamna arhitectura, cultura Japoniei si a Coreei de Sud. Vrea sa ajunga in Japonia. Isi doreste sa se faca psiholog sau avocat", a precizat Florentina Petrescu, mama fetei.

Pustoaica isi doreste sa studieze la Oxford sau Cambridge si apoi sa se stabileasca in Statele Unite, Japonia sau Coreea de Sud.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Iq Iq copii

Articole recomandate

Citeste si despre