Primul copil din Romania nascut din mama cu COVID-19 a ajuns acasa si se simte bine

/ / Modificat: 2020-04-06
Primul copil din Romania nascut din mama cu COVID-19 a ajuns acasa si se simte bine

Primul copil din Romania nascut din mama cu COVID-19 a ajuns acasa si se simte foarte bine. Fetita de trei saptamani nu a luat infectia de la mama.

Mama a fost internata la Institutul "Matei Bals" in nopatea de 21 spre 22 martie, fiind prima lauza infectata cu coronavirus. Femeia de 33 de ani fusese transferata de la o maternitate privata din Bucuresti. Ea a nascut pe 14 martie si inainte de operatia de cezariana facuse febra. Si fetita a venit pe lume cu temperatura 38,9 grade Celsius. Dupa doua zile mama a fost diagnosticata cu pneumonie.

Proaspata mamica si-a amintit atunic ca a intrat in contact cu o persoana intoarsa din Spania si le-a cerut medicilor sa-i faca testul COVID-19. Dupa 4 zile a fost testata pentru COVID-19, iar rezultatul a fost pozitiv.

Tatal si fetita au ajuns acasa

Si sotul femeii impreuna cu fetita de numai 8 zile au fost internati in aceeasi zi la "Matei Bals."

"Tatal si bebelusul au iesit negativi la ambele teste facute si amandoi au fost externati luni (n.r. 30 martie). Mamica se simte din ce in ce mai bine, nu mai are simptome si spera sa se alature familiei acasa cat mai repede," a spus un cadru medical de la "Matei Bals," pentru Libertatea.

Sursa: Libertatea

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Primul copil Matei bals Maternitate privata

Articole recomandate

Citeste si despre