Primul bebelus cu COVID din Romania s-a vindecat si a fost externat

/ / Modificat: 2020-04-29
Primul bebelus cu COVID din Romania s-a vindecat si a fost externat

Primul dintre cei trei bebelusi internati la Maternitatea Bega si confirmati cu COVID-19 a fost externat din spital, dupa ce s-a vindecat. Micutul a plecat acasa chiar in ziua in care a implinit o luna.

Belelusul a fost preluat de mama lui, si ea vindecata de coronavirus, care a venit din judetul Hunedoara, cu o ambulanta, scrie News.ro.

Bebelusul a fost asimptomatic

Bebelusul, care s-a nascut la Maternitatea Odobescu s-a aflat aproape trei saptamani in grija medicilor de la Maternitatea Bega din Timisoara. Potrivit acestora, copilul a fost asimptomatic, iar starea sa a evoluat foarte bine. 

Mama bebelusului a venit cu o ambulanta din Valea Jiului, din judetul Hunedoara, de unde locuieste. Femeia a fost si ea infectata cu COVID – 19, dupa ce a nascut la Maternitatea Odobescu din Timisoara, apoi a ajuns la Maternitatea Bega care este spital – suport. Mama bebelusului a fost externata in urma cu mai multe zile, insa bebelusul a ramas in spital, pana la vindecare.

"De doua saptamani si o zi nu l-am mai strans in brate. A fost si bucurie si tristete. Eram bucuroasa pentru ca stiam ca este bine, dar simteam multa tristete pentru ca nu puteam sa fiu langa el," a spus proaspata mamica.

Mama si bebelusul vor mai sta in izolare inca 14 zile.

Alti doi bebelusi infectati cu COVID-19 mai sunt internati la Maternitatea Bega. Ei se simt bine si in scurt timp vor ajunge la mamele lor.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Primul bebelus Timisoara Covid - 19

Articole recomandate

Citeste si despre