Povestea teribila a unei fetite de cinci ani care isi duce tatal orb in fiecare zi la munca

/ / Modificat: 2020-05-22
Povestea teribila a unei fetite de cinci ani care isi duce tatal orb in fiecare zi la munca

Povestea unei fetite adorabile din Filipine, Jenny, a facut inconjurul lumii. Zi de zi, micuta face tot posibilul sa-si ajute tatal orb, Nelson Pepe, cunoscut si sub numele de "Dodong."

"In fiecare zi, inainte chiar ca soarele sa apara pe cer, micuta Jenny isi conduce tatal orb la ferma si inapoi, spre casa, cand treaba este gata. Este o inspiratie pentru toti," scrie Rubylyn Capunes Pabillion, cea care le-a facut publica suferinta, pe pagina de socializare.

Cum isi ajuta fetita tatal

Cu ajutorul unui bat lung din lemn, Jenny, imbracata intr-o rochta alba, il duce pe tatal sau orb, Pepe, la ferma la care munceste. Ea tine de un capat al batului si tatal sau de celalalt.

Cand si cand, epuizat, barbatul se opreste ajutat de micuta sa pentru a se hrani cu apa si biscuiti.

tata orb

In ciuda faptului ca este orb, Nelson Pepe reuseste sa se urce in fiecare zi in 60 de cocotieri pentru a culege nuca de cocos. Pentru munca sa primeste in jur de 5 dolari pe zi pentru a asigura hrana familiei sale. Acasa il asteapta sotia si trei copii, relateaza ABS-CBN News.

Ajutor pentru Nelson si familia lui 

Povestea a devenit virala si, in scurt timp, un post de televiziune local s-a oferit sa-i ajute. Nelson Pepe a fost dus la Manila, unde i s-a facut un consult oftalmologic. El a fost diagnosticat cu o boala genetica rara, care afecteaza retina ochiului si, din pacate, nu va putea vedea niciodata.

Barbatul si familia sa au fost mutati intr-un mediu mai sigur si au primit suma necesara deschiderii unui magazin de cartier cu tot felul de produse.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre