Peter Pan, noile aventuri


"Peter Pan In Scarlet", continuarea oficiala a aventurilor baietelului care nu vrea sa creasca, este disponibila de joi in librariile din circa treizeci de tari, la o suta de ani de la nasterea lui sub pana britanicului James Barrie, relateaza AFP.

Peste 500.000 de exemplare au fost editate pentru aceasta lansare mondiala, dintre care jumatate in engleza (200.000 in SUA, 50.000 in Marea Britanie), insa Peter vorbeste, de asemenea, basca, chineza, croata, franceza, polona, etc., 35 de editii in total.

Autorul continuarii este o britanica de 54 de ani, Geraldine McCaughrean, aleasa dintre peste 200 de candidati in martie 2005 si care s-a declarat joi "nerabdatoare" sa vada cum va fi primita cartea.In "Peter Pan In Scarlet" il regasim pe Peter in taramul Nicaieri fara prietenii sai, Baietii pierduti, care au preferat sa se intoarca in lumea reala. De la despartirea lor au trecut 20 de ani.

Peter nu a crescut, insa Wendy si ceilalti au devenit adulti. Ei incep brusc sa fie bantuiti "de vise ciudat de reale, de pirati si sirene, desene de razboi si crocodili". "Ceva nu e in regula in taramul Nicaieri", crede Wendy.

Insa cum se vor intoarce ei acum cand sunt adulti? Capitanul Carlig, inghitit de un crocodil la sfarsitul primelor aventuri, va reveni? Oare ce s-a intamplat cu Zana Tilincuta?

Scriitorul James Matthew Barrie a cedat in 1929 drepturile sale de autor spitalului londonez pentru copii Great Ormond Street. Insa in 2007, la 70 de ani dupa moartea sa, cartea trecea in domeniul public in Europa.

"Pentru ca sa prelungim opera lui James Barrie si sa profitam de donatia sa fabuloasa, am decis sa facem o continuare oficiala, respectand memoria autorului", a explicat Christine De Poortere, directoarea echipei Peter Pan si administratorul drepturilor de autor din cadrul spitalului.

De aici a rezultat competitia castigata de Geraldine McCaughrean, care la fel ca si ceilalti candidati a trebuit sa scrie un sinopsis si un capitol al cartii.

De formatie invatatoare, ea a scris peste 130 de carti si piese de teatru pentru adulti si copii care i-au adus numeroase premii.

Sursa: Rompres

6 Octombrie 2006

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul