Permis de pieton pentru scolarii cu varste mici din Franta


Începând din luna octombrie, 5.000 de scoli franceze vor organiza teste în vederea obtinerii permisului de pieton de catre elevii din clasele mici, releva ultima editie a saptamânalului parizian Le Point, consultata de Rompres.

Operatiunea este menita sa îi sensibilizeze pe copiii cu vârste de 7-9 ani în privinta pericolelor strazii, în conditiile în care acestia încep sa circule singuri. Masura se impune, stiut fiind faptul ca 44 la suta dintre accidentele în care sunt implicati pietoni au loc pe traseul dintre scoala si casa, adauga revista franceza.


Un jandarm va prezenta permisul pietonal în clase, iar fiecare elev va primi o brosura în care sunt expuse regulile Codului rutier si sfaturi demne de avut în vedere pentru a circula pe strada.

În clasa, un DVD-ROM va prelua ansamblul, împreuna cu secvente de întrebari.

Dupa sase saptamâni de pregatire, jandarmul va aplica testul pentru obtinerea permisului, acordându-le, apoi, elevilor, în mod oficial, permisele în cursul unei ceremonii. Aceasta initiativa, care, deocamdata, are în vedere zona rurala si periurbana, ar urma sa fie extinsa la întreg teritoriul în cursul anului viitor, conchide revista pariziana.

ROMPRES

18 Septembrie 2 006Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul