Ochelarii ajuta prescolarii la invatat
 

Ochelarii ajuta prescolarii la invatat, prin suportul pe care il ofera coordonarii ochi-maini, relateaza WebMD Medical News.

 
Un nou studiu arata ca prescolarii cu probleme de vedere care poarta ochelari isi imbunatatesc coordonarea ochi-maini in primele 6 saptamani de la momentul incre incep sa ii poarte.

Studiul a fost realizat pe un numar de 70 de prescolari. Testele oftalmologice au aratat ca jumatate dintre copii aveau probleme de vedere si la testele de coordonare ochi-maini au avut cele mai slabe rezultate.

La 6 saptamani dupa ce au inceput sa poarte ochelarii prescrisi de medicul oftalmonolg, au facut din nou testul de coordonare ochi-maini. Rezultatele acestor teste au aratat imbunatatiri semnificative si se apropiau de rezultatele obtinute de copiii fara probleme de vedere.


Cercetatorii noteaza ca identificarea si corectarea problemelor de vedere de la varste mici, ii ajuta pe copii sa invete mai bine. Controlul oftamologic trebuie facut inainte de varsta prescolara. Medicii recomanda ca primul consult oftalmologic sa fie facut la varsta de 6 luni.

Gabriela Hotareanu

Redactor Copilul.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul