Obezitatea la copii, legata de complicatii postchirurgicale
 

Copiii care sufera de obezitate si urmeaza un tratament chirugical, au mai multe probleme post-chirugicale decat copiii de aceeasi varsta dar care au o greutate normala.

 
In plus, copiii care sifera de obezitate prezinta un risc mai ridicat de a dezvolta probleme respirarorii dupa operatie, relateaza Reuters Health.

Multi medici anestezisti suspecteaza copiii care sufera de obezitate, ca ar avea un curs al anesteziei mai "zbuciumat", decat copiii cu o greutate normala.

Rezultatele studiului arata, de asemenea, ca acei copii care sufera de obezitate tind sa aiba mai multe boli decat copiii cu greutate normala, ceea ce le poate creste riscul de complicatii anestezice.


Cercetatorii au examinat o serie de probleme respiratorii adverse, aparute la un numar de 2.025 de copii care au urmat un tratament chirugical, excluzand operatiile pe cord. Dintre acestia, 1.380 de copii aveau o greutate normala, 351 de copii erau supraponderali si 294 sufereau de obezitate.

O serie de alte afectiuni au fost comune pentru copii care sufereau de obezitate, inclusiv apneea de somn, hipertensiune si diabet de tipul II.

Dupa ce au fost eliminati o serie de posibili factori de risc, cercetatorii au descoperit ca obezitatea este asociata cu complicatii respiratorii critice, inclusiv obstructia cailor respiratorii si pierderea majora de oxigen.

Gabriela Hotareanu

Redactor Copilul.ro

27 Februarie 2008

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul