Obezitatea favorizeaza chiulul
 

Un studiu nou avertizeaza ca din ce in ce mai multi copii absenteaza din cauza obezitatii, relateaza WebMD Medical News. Cercetatorii spun ca profesorii ar trebui sa se astepte la tot mai multe absente. Studiul a inclus copii cu media de varsta de 11 ani, care au fost masurati si cantariti la scoala. Conform indicelui de masa corporala (IMC), 2% din copii erau subponderali, 58% aveau greutate normala, 17% erau supraponderali, 23% erau ceea ce specialistii considera obezi.

Listele de prezenta ale scolii arata ca toti copiii obezi au lipsit 12 zile pe an de la scoala, spre deosebire de copiii cu greutate normala care nu au lipsit decat 10 zile. Varsta, sexul si rasa copiilor nu au putut oferi nici o explicatie pentru aceste descoperiri. Cercetatorii atrag atentia asupra faptului ca din ce in ce mai multi copii devin obezi si scolile ar trebui sa dezvolte programe care sa incerce sa rezolve aceasta problema.


Alina Sica   

Redactor Copilul.ro  

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul