Nastere in timpul pandemiei de COVID. O mama a asteptat trei zile sa-si atinga bebelusul

/ / Modificat: 2020-04-24
Nastere in timpul pandemiei de COVID. O mama a asteptat trei zile sa-si atinga bebelusul

Pandemia de coronavirus a schimbat toate regulile in toata lumea. Romania se afla in scenariul 4, lucru care le afecteaza pe femeile insarcinate sau pe proaspetele mamici.

Ministerului Sanatatii recomanda ca mama infectata cu coronavirus sa fie separata de nou-nascut si acesta sa fie hranit doar cu formula. Asta in ciuda faptului ca OMS recomanda ca mamele cu COVID sa poata alapta pentru ca virusul nu se gaseste in laptele matern.

Si-a atins bebelusul dupa trei zile

Si nu doar mamele infectate cu coronavirus au parte de acest tratament. Este cazul unei femei care a nascut in weekendul trecut la Clinica Obstetrica Ginecologie 1 a Spitalului Judetean Cluj-Napoca.

Ea a asteptat trei zile pentru a-si atinge bebelusul. 

"Nu stie nimic. I se spune doar ca doarme si este bine. Iar cand nu va fi bine o vor anunta. De trei zile doarme continuu," a spus o ruda a proaspetei mame.

Cu doua luni inainte de nastere femeie a stat inchisa in casa si nu avea niciun simptom, dar  a fost tratata ca suspecta din momentul in care a ajuns in travaliu la maternitate.

"Gravidele si lauzele asimptomatice care sunt in carantina sau in izolare la domiciliu sau au fost contact cu un caz confirmat la sosirea in Clinica de Ginecologie se izoleaza, se testeaza si raman izolate in salon, pe aria COVID de Ginecologie, pana la obtinerea rezultatului testarii. Imediat dupa naștere, copilul este preluat fara a fi dat la mama din motive de protectie la contaminare si este ingrijit in salonul de neonatologie, de asemenea izolat," a precizat Flavia Topan, purtatoarea de cuvant a Spitalului Judetean Cluj-Napoca, citata de Libertatea.

Rudele mamei sustin, insa, ca aceasta nu a intrat in contact cu niciun caz pozitiv, ci a stat in casa pentru a nu se pune in pericol.

Cu o seara inainte de a naste, femeii i s-a prelevat o proba pentru testul de coronavirus. Desi nu se stia daca este pozitiva la COVID, proaspata mamica si-a putut vedea copilul doar cateva momente, fara sa-l poata atinge, apoi a fost luat de asistente. 

Femeia e reusit sa-si atinga bebelusul pentru prima data dupa aproape trei zile, dupa ce a rezultatul la testul pentru COVID-19 a aratat ca nu este infectata.

Sursa: Libertatea

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Nastere Covid - 19 Bebelus

Articole recomandate

Citeste si despre