Ministrul Muncii: Cresele si after-school-urile s-ar putea deschide pe perioada verii

/ / Modificat: 2020-04-30
Ministrul Muncii: Cresele si after-school-urile s-ar putea deschide pe perioada verii

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, s-a referit la posibilitatea ca anumite servicii pentru copii, de genul cresa, after-school, sau alte activitati de educatie pentru copii, sa fie permise pe perioada vacantei de vara, cu un numar mai mic de copii decat in mod normal, relateaza Agerpres.

"Cred ca trebuie gasita o solutie, cu respectarea regulilor de preventie, in aceeasi logica (pe modelul respectarii distantarii sociale la terase si restaurante, n.r.) ma gandesc si pentru cei care pot sa desfasoare, intr-o alta organizare, activitati pe durata verii pentru un numar limitat de copii, pentru grupe mici de copii, deci probabil ca si aici trebuie gasite niste solutii care sa asigure toate masurile de protectie pentru copii, dar nu am luat inca o decizie.

E clar ca va fi o solutie tip fonduri pentru a putea sa-ti gasesti un sprijin gen bona, fie o solutie tip sprijin pentru anumite activitati gen crese, educatie sau program din acesta after-school de petrecere a unei activitati educative intr-un spatiu, ar putea fi permisa, cu anumite modificari care tin de organizarea in salile respective, adica cu un numar redus de copii, cu reguli de distantare clare. Dar nu s-a luat inca o decizie aici," a precizat ministrul Muncii.

Parintii pot sta acasa cu copilul si dupa data de 15 mai

Violeta Alexandru a subliniat ca una dintre decizii va fi prelungirea pana pe 12 iunie a masurii de acordare a 75% din salariu parintelui care sta acasa cu copilul pe perioada inchiderii unitatilor de invatamant. Potrivit legii, acestia pot cere angajatorului sa fie lasati acasa pana pe 15 mai, cand Romania va iesi din starea de urgenta.

"Singura decizie spre care ne indreptam este a prelungirii termenului de acordare a sprijinului pentru parintii care trebuie sa ramana in continuare acasa si dupa 15 mai pana la finalizarea formala a cursurilor, adica 12 iunie. Mai departe, in cursul lunii mai, vom prezenta care sunt masurile," a adaugat Violeta Alexandru.

Ministrul Muncii a spus ca provocarea este pentru perioada vacantei de vara, iar autoritatile trebuie sa gaseasca o solutie pentru grupele mici de copii.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Crese copii Violeta alexandru Ministrul muncii

Articole recomandate

Citeste si despre