Meningita afecteaza viitorul copilului tau
 

Un studiu sugereaza ca meningita la bebelusi va avea efecte asupra viitoarelor realizari academice ale acestora.

Colegiul Imperial din Londra a descoperit ca 1 din 4 adolescenti care au avut meningita in primul lor an de viata nu au reusit sa treaca examene sau sa ia note mai mari de 5.

In randul elevilor, supravietuitorii meningitei prezinta un risc de doua ori mai mare de a pica examenele sau de a lua note mai mici. Studiul apare in "Arhivele Bolilor din Copilarie".

De asemenea s-au descoperit copii, care aparent au scapat de meningita fara aceste efecte asupra lor, insa au avut aceleasi probleme ca si cei afectati real de meningita. Meningita reprezinta inflamatia tesuturilor creierului - a meningelui – ce poate cauza incapacitate severa de a memora sau chiar moarte.


Cercetatorii au comparat rezultatele examenului a 461 de studenti care au supravietuit meningitei in primul lor an de viata cu 289 de studenti care nu au avut niciodata meningita.

Acestia au descoperit ca 25% din supravietuitorii meningitei nu au reusit sa treaca un singur examen in comparatie cu 6.6% din cei neafectati. Cercetatorii au gasit de asemenea ca 8% din supravietuitorii meningitei se aflau in scoli speciale.

Dr. John de Louvois, cel care a condus studiul spune:

"Consecintele adverse ale meningitei infantile se observa cu siguranta in viata de adult, iar aceasta are un effect sever asupra realizarilor academice. Este esential ca toate cazurile de meningita bacteriana, observate in primul an de viata a copilului sa fie urmarite cu atentie, astfel incat copiii care necesita ajutor sa fie recunoscuti la o varsta frageda."

Se crede ca daca parintii sunt avertizati, acestia vor fi constienti de consecintele meningitei in cazul bebelusilor si astfel se poate imbunatati si sistemul de imunizare.

22 Martie 2007


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul