Medicul care l-a anesteziat pe copilul de 4 ani cercetat pentru ucidere din culpa

/ / Modificat: 2020-02-13
Medicul care l-a anesteziat pe copilul de 4 ani cercetat pentru ucidere din culpa

Medicul care a efectuat anestezia in cazului copilului de 4 ani care si-a pierdut viata in urma acestei interventii este cercetat pentru ucidere din culpa. De asemenea, doctorul Adrian Dinescu a fost suspendat din functie. 

Clinica stomatologica din Pitesti a fost inchisa 

Clinica stomatologica din Pitesti a fost inchisa pentru o perioada nedeterminata pana la reautorizare. 

"Lucrurile au decurs, ca de obicei, in mod normal pana la un moment dat. Dozele de anestezic au fost calculate, ca de fiecare data, per kilogram/corp. La aproximativ 45 de minute de la inceperea interventiei, am avut un episod de tahicardie severa, asociat cu scaderea saturatiei oxigenului, care au dus la un stop cardio-respirator imediat.

Motiv pentru care am instituit resuscitarea. Pacientul a plecat din clinica stabilizat, catre un serviciu de pediatrie de urgenta pentru investigatii suplimentare", declara medicul Adrian Dinescu, anestezistul care a efectuat procedura la clinica stomatologica.

Clinica nu avea autorizatie pentru efectuarea anesteziilor generale, dar efectua astfel de proceduri cu acordul parintilor. 

Baietelul in varsta de 4 ani a intrat in coma dupa anestezia generala efectuata intr-un cabinet stomatologic particular din Pitesti. A fost resuscitat si transportat de urgenta la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capiitala. Din pacate, in ciuda eforturilor facute de medici, organismul mciutului a cedat si a intrat in moarte cerebrala, la cateva ore stingandu-se din viata. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre