La 21 de ani este mama de imprumut pentru copiii abandonati in spital. "Ma durea sufletul cand plecam acasa"

/ / Modificat: 2019-03-07
La 21 de ani este mama de imprumut pentru copiii abandonati in spital.

O tanara de 21 de ani din Campina a ales sa devina mama de imprumut pentru copiii abandonati in spitalul de pediatrie din Brasov.

Marta Comnoiu este studenta in anul doi la Facultatea de Stiinte ale Educatiei si este singura romanca dintre voluntarii veniti in orasul de sub Tampa pentru a oferi afectiune si ingrijire copiilor abandonati, "de care parintii aveau nevoie doar pentru alocatia de la stat".

Tanara studiaza psihopedagogie speciala si se pregateste sa devina terapeut pentru copiii cu autism. Putinul timp liber pe care il are il dedica aproape in totalitate micutilor parasiti in spital.

"Erau foarte multi copii lasati singuri in mai multe saloane si in mai multe sectii. Mergeam mai intai la boli respiratorii si apoi la boli digestive, cam cate o ora si jumatate de fiecare sectie. De multe ori erau si patru, cinci copii la un voluntar, cam asa. Eram mama pentru ei. In masura in care puteam, le ofeream afectiune, ca de asta aveau nevoie in primul rand," spune Marta Comnoiu, pentru Adevarul.

"Dupa cateva ore, mi-a spus mama"

Voluntarii nu aveau voie sa se implice in actul medical si nici nu aveau acces la datele de identitate ale copiilor. Nici macar numele celor de care aveau grija nu-l stiau. Cam toti erau "bebe", cu exceptia celor nou nascuti care inca mai pastrau bratara de identificare la manuta.

"Cu bebelusii era mai usor. Ei nu protestau atunci cand trebuia sa plec. Mai greu a fost cu un baietel de care, recunosc, m-am atasat foarte mult. Avea cam trei ani si dupa doar cateva ore de stat cu el mi-a spus mama. Era destul de mare sa constientizeze ca a fost lasat in spital, cauta afectiune si putea sa spuna asta. Pur si simplu, nu ma mai lasa sa plec acasa. Ma durea sufletul si nu puteam sa plec de acolo," mai povesteste Marta.

Marta a intrerupt pentru o perioada stagiul de voluntariat in spitalul de Pediatrie din Brasov, pentru ca a fost plecata in Italia cu o bursa, dar va reveni in aceasta primavara.

"Nici nu ma gandesc sa nu ma intorc acolo", a precizat Marta Comnoiu.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Copii abandonati Copii spital

Articole recomandate

Citeste si despre