Jumatate din numarul copiilor din institutii au handicap mintal


Cei mai multi copii cu dizabilitati, peste 10.000, sunt internati in institutii in subordinea Autoritatii Nationale pentru Protectia Drepturilor Copilului (ANPDC), arata un studiu al Asociatiei „Children’s High Level Group". Cercetarea, data publicitatii recent, arata ca aproape jumatate din aceºti copii traiesc in institutiile de ocrotire. Cea mai mare pondere a copiilor cu handicap o reprezinta cei cu probleme mintale (peste 45%), urmeaza cei cu handicap multiplu (peste 31%) ºi neuropsihic (aproape 15%).

In spitale, un sfert din copiii internati sufera de handicap mintal, iar in internate, cea mai mare proportie o detin copiii cu handicap auditiv (22%) ºi vizual (zece procente).

La data evaluarii, in toate cele trei tipuri de institutii, cei mai multi copii cu handicap aveau varsta intre 14 ºi 18 ani (peste 7.000), aceasta categorie de varsta fiind urmata de cei cu varsta intre zece ºi 13 ani.

(Andreea Ofiteru)

Citeste tot articolul in: Adevarul

02 Apr

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul