Jocurile video ataca creierul adolescentilor


Jocurile video violente stimuleaza activitatea din regiunile creierului adolescentilor asociate emotiilor si reduc raspunsurile din zonele responsabile de rationament si de autocontrol, arata un studiu american.

Specialistii au ales la intamplare 44 de adolescenti, cu varsta intre 13 si 17 ani, care nu au avut niciodata probleme de comportament. Jumatate dintre tineri au jucat 30 de minute un joc video cu subiect militar violent, iar ceilalti, un joc non-violent, dar solicitant.

La final, participantii au efectuat teste de masurare a concentrarii si inhibarii, in timp ce creierul a fost scanat cu ajutorul rezonantei magnetice. Cei carora li s-a dat jocul violent au manifestat o activitate mai mare in amigdala, sediul excitarii emotionale din creier, iar restul a manifestat o stimulare mai mare in zona prefrontala a creierului, asociata cu concentrarea intelectuala si autocontrolul.

"Jocurile video violente pot avea efecte diferite pe termen scurt asupra functiilor cerebrale comparativ cu jocurile video non-violente, dar interesante", afirma Vincent Mathews, profesor de radiologie la Scoala de medicina din cadrul Universitatii din Indiana.


(Ramona Samoila)
Citeste tot articolul in: Evenimentul Zilei
30 Noiembrie 2006

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul