Jocurile pe calculator ii fac pe tineri agresivi
 

Adolescentii care isi petrec timpul liber luptandu-se cu adversarii de pe monitorul calculatorului devin mai agresivi, mai indisciplinati si au rezultate scolare mai proaste.

Aceasta e una din concluziile unui nou studiu privind influenta jocurilor video asupra tinerilor, transmite AFP. Studiul confirma nocivitatea acestor jocuri asupra personalitatii utilizatorilor.

Recent, numeroase asociatii familiale si oameni politici au denuntat aceste jocuri, ceea ce a condus la interzicerea celor mai violente dintre ele. Adolescentii si copiii amatori de jocuri cu arte martiale incearca adesea sa puna in practica ceea ce afla din acestea cu prietenii lor, iar profesorii au remarcat ca elevii care le joaca sunt mai agresivi decat ceilalti.


Utilizatorii de jocuri pe computer au "tendinta de a imita in realitate gesturile pe care le fac personajele" in joc, a subliniat dr. Kevin Kieffer de Universitatea Saint Leo, Florida, unul din autorii unui studiu de 20 de ani pe aceasta tema. Comportamentul agresiv se instaleaza dupa numai zece minute de joc, mai arata acesta.

S-a demonstrat de asemenea ca utilizatorii de jocuri pe computer sunt mai agresivi cu profesorii lor si se implica mult mai usor in conflicte cu colegii de scoala. Unii au explicat crimele de la Liceul Columbine din Colorado, din 1999, prin faptul ca autorii isi petreceau foarte mult timp cu jocurile video.

Sursa: Mediafax


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:


Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul