Japonezii vor sa-si echipeze copiii cu un GPS
 

Doi japonezi din trei ar fi de acord sa-si echipeze copiii cu un telefon mobil care dispune de o functie de localizare prin satelit (GPS) pentru a putea sti in orice moment unde se afla acestia, potrivit unui studiu recent. Dintre cele 7.500 de persoane care au participat la ancheta realizata de institutul specializat DimsDrive, 30% sunt „pe deplin de acord”, 36,4% „mai curand de acord” si numai 7,7% se opun ideii. Persoanele cu varste peste 60 de ani sunt cele care apara cel mai mult ideea de putea sti in orice moment unde se afla copiii, inclusiv fara stirea lor. Sustinatorii GPS-ului pentru elevi estimeaza ca „este bine sa poata localiza un copil in caz de urgenta”, argumentand ca „siguranta este mai importanta decat prezervarea intimitatii” pentru ca „traim intr-o lume periculoasa”.


Majoritatea telefoanelor mobile comercializate in Japonia contin deja un modul de localizare GPS. Acest component permite orientarea in orasele cu strazi fara nume din Japonia. Operatorii si societatile de securitate private propun, de asemenea, servicii pentru localizarea persoanelor (copii, batrani...) la distanta. De la 1 aprilie, toate mobilele noi lansate in Japonia vor trebui sa contina o functie GPS pentru ca politia sa poata identifica provenienta apelurilor de urgenta primite de serviciile sale.

Citeste tot articolul in: Antena 3

21 M artie 2007

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul