Ingrijirea dintilor la bebelus

/ / Modificat: 2008-02-12
Ingrijirea dintilor la bebelus





 

Ingrijirea dintilor la bebelus este un aspect foarte important, mai ales ca zambetul bebelusuui este incomparabil.  

 




Desi, intr-un final dintii bebeluslui, numiti si dintii de lapte vor fi inlocuti de dintii permanenti, dintii bebelusului trebuie foarte bine ingrijiti, relateaza HealthDay News.

Medicii specialsiti stomatologi au cateva recomandari in ceea ce priveste ingrijirea dintilor la bebelus:

  • Nu este niciodata prea devreme pentru a incepe spalatul pe dintit. Imediat ce au aparut primii dintisori la bebelus, trebuie inceput periajul de doua ori pe zi cu o carpa moale umezita.

  • In data ce bebelusul a implinit un an, periajul dintilor poate fi facut cu o periuta si o pasta de dinti (care sa nu contina fluor) special concepue pentru bebelusi.

  • Pana la implinira varstei de una an este recomandat ca bebelusl sa faca o vizta la un cabinet stomatologic pediatric. In plus nu trebuie neglijate vizitele regulate la stomatolog, recomandate o data la 6 luni.

  • Este de preferat sa se evite sucul, care poate contine foarte mult zahar si astfel poate duce la apariatia cariilor dentare. In plus, suzeta bebelusului bebelusului nu trebuie inmuiata in subs

  • Bebelusului nu trebuie sa ii mai fie dat biberonul dupa ce a implinit varsta de 1 an, deoarece exista riscul de a aparea caria de biberon

    Gabriela Hotareanu

    Redactor Copilul.ro

    12 Februarie 2008

  • Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

    Articole recomandate

    Citeste si despre