Indemnizatia pentru cresterea copilului - aproape 8 milioane lei


Mamele care intra in concediu maternal dupa 1 ianuarie 2005 primesc o indemnizatie de crestere a copilului de aproape opt milioane de lei, neimpozabila, exceptie facand insa femeile cadre militare, care se supun altor reguli si care primesc, in unele cazuri, o suma sub cea stabilita de Guvern. Surse din cadrul Ministerului Muncii si Solidaritatii Sociale (MMSS) au declarat, ieri, agentiei Mediafax, ca mamele care intra in concediu maternal anul acesta beneficiaza de o indemnizatie de 7.830.000 lei (1,3 milioane peste cea de anul trecut), calculata conform OUG 9/2003.

Potrivit ordonantei, valoarea indemnizatiei pentru cresterea copilului reprezinta 85 la suta din salariul mediu brut pe economie estimat de statisticieni, pentru 2005, la 9.

211.000 lei si luat in calcul si la elaborarea bugetului pentru acest an.

Ordonanta de urgenta prin care se instituie cota unica de impozitare (adoptata de Guvern in 29 decembrie 2004) prevede ca indemnizatia pentru femeile aflate in concediu prenatal sau care sunt in concediu de ingrijire a copilului nu este impozabila.

Indemnizatia de 7,8 milioane de lei va fi acordata insa numai persoanelor ale caror drepturi au fost deschise incepind cu anul acesta. Sursele din cadrul MMSS au precizat ca indemnizatiile pentru cresterea copilului stabilite anterior datei de 1 ianuarie 2005 vor fi achitate in continuare, insa la valorile stabilite la data la care beneficiarele au intrat in plata.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:


Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul