In colaborare cu MEdC, IBM a lansat programul educational pentru prescolari KidSmart in Romania


Secretarul de stat pentru invatamant preuniversitar, Dumitru Matei, a participat astazi la lansarea IBM a programului KidSmart Early Learning in Romania, eveniment ce s-a desfasurat la gradinita nr. 222 din capitala. KidSmart este un program educational destinat copiilor cu varste cuprinse intre 3-7 ani, dezvoltat in ideea de a oferi prescolarilor oportunitatea unei initieri in tehnologie.  Echipamentele si programele software care fac parte din kitul pus la dispozitia gradinitelor vor ajuta copiii sa faca primii pasi pentru a invata alfabetul, aritmetica, arta si de a-i familiariza cu utilizarea computerelor.


"Apreciem, in primul rand, faptul ca tehnologia moderna se adreseaza acum si prescolarilor.

Aceste softuri educationale sunt foarte atractive si de un real folos pentru copiii de la gradinita. Ministerul Educatiei si Cercetarii  este incantat sa colaboreze cu IBM in acest program ce va oferi copiilor din Romania experienta in acomodarea cu tehnologia informatiei, experienta ce va fi extrem de benefica odata cu insertia lor in invatamantul preuniversitar", a declarat  secretarul de stat, Dumitru Matei.

O unitate KidSmart este formata din mobilier special conceput pentru copii, avand la baza un computer Lenovo performant pe care este instalat software-ul educational KidSmart. Programul include si training pentru educatorii din centrele de prescolari beneficiare ale acestui program. IBM a donat 52 de unitati KidSmart in valoare totala de 130.000 USD, de care vor beneficia  48 de gradinite si peste 3.500 de copii din sapte orase ale tarii: Bucuresti (18 unitati KS), Sibiu (10 unitati KS), Cluj (5 unitati KS), Constanta (5 unitati KS), Craiova (5 unitati KS),  Iasi (5 unitati KS),  si Timisoara (5 unitati KS).  

In selectarea gradinitelor beneficiare si a numarului de unitati alocate fiecarei gradinite, IBM a colaborat indeaproape cu Ministerul Educatiei si Cercetarii si cu Inspectoratele Scolare locale. Criteriile de selectie pentru locatiile eligibile au fost:

- locatia eligibila trebuie sa fie organizatie non-profit sau institutie guvernamentala de invatamant ;

- locatia eligibila trebuie sa fie inregistrata si acreditata ca institutie de invatamant pentru prescolari ;

- locatia eligibila trebuie sa serveasca comunitatile dezavantajate;

- locatia eligibila trebuie sa aiba capacitatea de a sustine programul (ex.: sa aiba resurse materiale potrivite, buget pentru dezvoltare, persoana care stie sa utilizeze computerul, s.a.).

22 Februarie 2007

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul