Hipertensiunea la copii nu e detectata


Rapoartele sectiilor de pediatrie arata ca hipertensiunea la copii si adolescenti nu este observata in timpul controalelor medicale, o neatentie care ar putea cauze efecte devastatoarea la maturitate, relateaza Chicago Tribune Web Edition.

Studiul arata ca doar 26% din copiii care sufera de hipertensiune sunt diagnosticati. Cercetatorii atrag atentia asupra faptului ca hipertensiunea este o consecinta a supraponderabilitatii care in prezent afecteaza tot mai multi tineri.

Hipertensiunea nu pune in pericol viata copiilor, dar cand ajung la maturitate aceasta afectiune poate cauza infarcturi, insuficienta renala si alte boli grave.


Greseala medicilor atunci cand iau tensiunea copiilor este ca nu au in vedere varsta, sexul si inaltimea acestora. Tensiunea normala se schimba in functie de acesti parametrii, iar daca o valoare este normala pentru un copil este anormala pentru altul.

Copiii care sunt de obicei diagnosticati sunt mai inalti si mai mari ca varsta deoarece tensiunea lor are aproximativ aceeasi valoare cu cea a adultilor.

Se pare ca hipertensiunea la copii este cauzata de greutate mica la nastere, parinti sau alti membrii ai familiei supraponderali sau cu un istoric de hipertensiune.

Specialistii nu sunt prea increzatori ca se va gasi o solutie, dar ii sfatuiesc pe parinti sa invete care sunt valorile in care trebuie sa se incadreze copiii pentru a-si da seama daca medicii i-au diagnosticat corect.

Alina Sica

Redactor Copilul.ro

22 August 20 07Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul