Gemenii lipiti din Romania

| Modificat: 2005-09-18 22:41:32

Primele siameze romane lipite in zona capului s-au nascut in ianuarie 2004. Parintii Anastasiei si Tatianei aveau nevoie de 2 milioane $ pentru a plati separarea la o clinica din America.

Desi au fost anuntati din timp ca fetitele vor imparti aceleasi tesuturi si vase de sange in zona capului, sotii Dogaru nu s-au gandit nici o clipa sa renunte la sarcina. Dupa nastere, fetele au mai ramas internate la o clinica din Roma inca doua saptamani.

Speranta separarii a aparut in urma unei stiri care a facut inconjurul planetei: doi siamezi egipteni uniti in zona capului fusesera separati cu succes in SUA. L-au identificat pe medicul american, i-au trimis radiografiile fetitelor, au cerut ajutor financiar pe unde au putut si, in cele din urma, fetitele si parintii au plecat la Dallas.Din ultimele informatii primite despre Anastasia si Tatiana rezulta ca fetele sunt inca supuse unor minutioase analize inaintea operatiei. in Romania, cel mai cunoscut a fost cazul Linei si Gherghinei Boaru, siameze care s-au nascut in 1982 cu aproape o cincime a corpului comuna. Atat de multa valva s-a facut, incat curiosii din toata tara stateau la coada si dadeau bani pentru a le putea vedea pe siameze. Dupa sase luni au fost separate in Elvetia, iar acum duc o viata normala.

In urma cu sapte ani, Suzana Szabo din satul aradean Peregu Mic a nascut o pereche de gemene cu piepturile lipite. Melinda si Izabela au fost separate la o clinica din Ungaria.

Sursa: Libertatea

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA