Gata cu spaga pentru inscrierea copiilor la scoala


In vreme ce realitatea sta cu totul altfel si se intampla de o vreme buna aceleasi si aceleasi lucruri, ieri, seful Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, Cristian Alexandrescu s-a gandit ca este cazul sa faca teoria chibritului. El a anuntat ieri, prin intermediul unui comunicat de presa, ca de azi inainte conditionarea inscrierii in clasa I a copiilor de sustinerea unor teste, cu exceptia celor prevazute de regulament, precum si perceperea unor taxe sau sponsorizari din partea parintilor sunt interzise.

De asemenea, Alexandrescu a vrut sa ne reaminteasca faptul ca unitatile de invatamant au obligatia inscrierii cu prioritate a copiilor care locuiesc in apropierea scolii si, in limita locurilor ramase libere, a celorlalti solicitanti.

Parintele sau tutorele legal are dreptul de a solicita scolarizarea copilului sau la o unitate scolara cu clase de invatamant primar, alta decat are domiciliul, sau este arondat, cu aprobarea Consiliului de Administratie al unitatii de invatamant, in limita planului de scolarizare aprobat, numai dupa asigurarea scolarizarii copiilor arondati in aria de cuprindere a unitatii scolare respective.  

Citeste tot articolul in: Curentul

03 Aprilie 207

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul