Folosirea telefonului mobil de catre copii
 

Ministerul Sanatatii din Franta a emis un avertisment in privinta folosirii excesive a telefonului mobil, mai ales in randul copiilor, relateaza Reuters Health.

 
Aparitia pe piata a telefoanelor mobile create special pentru copii a ridicat o serie de probleme, deoarece exista riscul ca acestea sa cauzeze o serie de probleme de sanatate.

Ministerul a declarat ca atata timp cat exista aceasta ipoteza si nu poate fi exclusa in totalitate, precautiile referitoare la folosirea telefoanelor mobile de catre copii sunt justificate.

De asemenea, Ministerul Sanatatii recomanda folosirea moderata a telefoanelor mobile, in randul copiilor si ofera sfaturi privind reducerea gradului de expunere la orice posibil risc.


Telefonul mobil trebuie folosit doar atunci cand este necesar, trebuie evitata folosirea sa, cand semnalul este slab si mai ales, telefonul mobil trebuie tinut departe de partile sensibile ale corpului, in acest caz, recomandate fiind accesoriile de tip hands-free.

Un raport intocmit de Organizatia Mondiala a Sanatatii in 2006 arata ca in privinta expunerii pe un termen lung la radiatiile emise de cuptoarele cu microunde si telefoane mobile, nu exista reactii adeverse declarate.

Exista insa studii ale caror rezultate indica un risc crescut de dezvoltare de tumori la persoanele care folosesc telefonul mobil pe o perioada mai mare de 10 ani.

In plus, un studiu britanic, publicat in luna septembrie a anului 2007, arata ca folosirea pe termen scurt a telefoanelor mobile nu prezenta un risc asupra sanatatii.

In schimb, cercetatorii noteaza ca la studiu nu au participat persoane care sa fi folosit telefonul mobil timp de 10 ani, timpul aproximativ dupa care se instaleaza cancerul.

Specialistii recomanda parintilor sa nu cumpere telefoane mobile pentru copii, argumentand ca acestia au o varsta prea frageda pentru a se putea limita doar la convorbirile strict necesare si astfel se expun la riscuri.

Gabriela Hotareanu

Redactor Copilul.ro

07 Decembrie 2007

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul