Fetita de cinci ani, o noua victima a coronavirusului: "Nu a mai deschis ochii"

/ / Modificat: 2020-04-21
Fetita de cinci ani, o noua victima a coronavirusului:

O fetita de cinci ani din Detroit, statul Michigan, (SUA) s-a stins din viata din cauza coronaviruslui. Pe data de 23 martie ea se plansese de o durere de cap severa. Apoi a facut febra mare si au aparut convulsii si varsaturi. 

Parinti au dus-o pe Skylar Herbert de doua ori la spital, unde i s-a facut testul pentru COVID si o punctie lombara. Micuta a fost diagnosticata cu coronavirus si o forma de meningita.

Diagnosticata cu meningoencefalita

Parintii nu stiu cum s-a infectat unica lor fiica cu noul virus. A fost dusa la medicul pediatru pentru o durere de cap groaznica care nu a cedat pana cand a fost internata, pe 3 aprilie, la Royal Oak. Medicii au decoperit ca este vorba despre o complicatie rara data de  coronavirus, care a provocat inflamatia tesutului cerebral si o vatamare a lobului frontal, adica meningoencefalita, au declarat parintii pentru The Mail si The Detroit News.

Micuta a respirat cu ajutorul aparatelor timp de doua saptamani pana cand familia ei a decis sa fie deconectata. Acesta se afla in moarte cerebrala, potrivit medicilor.

"Stiam ca nu se va mai intoarce acasa"

Mama a declarat ca, desi la inceput starea fetitei parea sa se imbunatateasca, lucrurile au luat o alta intorsatura. "Nu a mai deschis ochii. Stiam ca nu se va mai intoarce acasa," a spus femeia cu lacrimi in ochi.

Skylar este primul copil din Michigan care si-a pierdut viata din cazua coronavirusului. Cea mai tanara victima din acest stat era un adolescent in varsta de 20 de ani, dupa cum a informat Departamentului pentru Sanatate si Servicii Umane din Michigan.

Pana acum, in statul Michigan exista 31.348 de cazuri inregistrate cu COVID si 2.389 de decese.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Coronavirus

Articole recomandate

Citeste si despre